In comparatie cu cel de vaca are in compozitie mai mult potasiu, calciu, magneziu, cobalt, fosfor si vitamine A, B1, B2, si C Laptele de capra este recomandat pentru intarirea organismului, intareste imunitatea, ajuta in combaterea starilor depresive, astm, in dezechilibrele hormonale, afectiuni ale glandei tiroide, cancere in forma incipienta Previne prin aportul de minerale anemia si demineralizarea osoasa Laptele de capra este foarte cautat datorita proprietatilor dietetice avand un continut mic de trigliceride; este indicat diabeticilor, deoarece echilibreaza nivelul de insulina in organism, previne diabetul de tip 2, protejeaza sistemul cardiovascular, stabilizeaza tensiunea arteriala, previne ateroscleroza si imbatranirea celulara datorita inaintarii in varsta Prin cercetari medicale s-a dovedit ca laptele de capra poate reduce cu pana la 55% riscul de cancer la san Laptele de capra este asemanator cu laptele matern, deci este recomandat ca hrana copiilor sugari Cura cu laptele de capra are efecte imediate; reda vioiciunea, capacitatea de a lupta cu bolile, inclusiv cancerul Multi specialisti recomanda kefirul obtinut din lapte de capra in dieta bolnavilor .(inclusiv a celor bolnavi de SIDA)
Laptele de capra, gras si hranitor, cel mai aproape, din punct de vedere al compozitiei, de laptele matern, poate fi consumat fara riscul imbolnavirii pe care il prezinta deseori laptele de vaca.
Caprele nu prea sunt agreate de crescatorii de animale pentru ca sunt greu de crescut, fiind neastamparate si curioase, iar pe unde trec lasa prapad in urma lor. Si totusi, sunt si ele bune la ceva. Laptele lor, gras si deosebit de hranitor, este cunoscut ca un leac lent, dar sigur pentru multe suferinte.
Consumul de lapte de capra, preventiv sau curativ, creste imunitatea organismului, inlatura oboseala, mentine nivelul tensiunii in limite normale, previne imbatranirea. In Muntii Caucaz, unde indeletnicirea de baza a localnicilor este cresterea caprelor, traiesc cei mai batrani oameni de pe planeta. Guiness Book a inregistrat cazul azerului Shirali Muslimov, mort pe 2 septembrie 1973, la incredibila varsta de 168 de ani.
Cercetatorii au vrut sa descopere secretul acestei longevitati si asa au aflat ca locuitorii din zona consuma zilnic chefir din lapte de capra, util mai ales in afectiuni ale sistemului nervos si in infectii cronice de tip herpes. Pe langa chefir din lapte de capra, caucazienii mananca, in cantitati uriase, usturoi, miere si polen, multe fructe si legume si beau Bahmaz, un suc natural din agude albe, bogat in vitamine, minerale si aminoacizi.
De asemenea, medicii au mai aflat ca aici, in Caucaz, femeile au activitate menstruala mult dupa varsta de 55 de ani, iar barbatii pot procrea pana la varsta de 80 de ani.
Previne anemia, imtareste imunitatea
In compozitia laptelui de capra intra calciul, fosforul, potasiul, magneziul precum si importante cantitati de vitamina A, B1, B2, si C. Specialistii spun ca laptele de capra previne anemia si demineralizarea osoasa, inlatura slabiciunea si reda organismului puterea de a lupta cu boala. Spre deosebire de laptele de vaca, laptele de capra contine un acid organic puternic, care opreste evolutia cancerului in stadiul incipient.
Ca tratament preventiv, laptele de capra ii ajuta pe cei bolnaviciosi sa devina mai rezistenti la infectiile de sezon ori sa suporte mai usor eventualile boli contagioase, iar pe copiii distrofici ii ajuta sa se dezvolte normal.
O cura cu lapte de capra poate dura intre 14 si 90 de zile, in functie de gravitatea bolii, dar si de prescriptiile medicale. Obezii, hipertensivii si persoanele cu afectiuni hepatice trebuie sa ceara sfatul unui specialist inainte de a incepe o cura cu lapte de capra.
In statiunile montane, adesea, vara, vin multe persoane cu afectiuni pulmonare care, timp de cateva saptamani, beau lapte de capra luat de la oamenii din sat.
De asemenea, multi copii cu probleme de crestere si dezvoltare au devenit de nerecunoscut dupa ce, doi sau trei ani la rand, au facut cure de lapte de capra. Trebuie stiut ca cel mai bun lapte de capra, folosit ca medicament, este cel de la sursa, proaspat, neprelucrat si fara alte adaugiri. De regula, pentru a obtine efecte terapeutice, se administreaza minimum 250 ml (o cana)/zi de lapte de capra, fiert sau nu. Laptele nefiert, consumat in maximum 48 de ore de la mulgere, este considerat a fi cel mai activ din punct de vedere terapeutic, dar in cazuri rare, poate provoca deranjamente digestive. Ca atare, persoanele sensibile, cum ar fi copiii mici, femeile insarcinate sau care alapteaza nu vor consuma decat laptele de capra fiert, care este mai sigur. Cel nefiert, in schimb, are un nivel calitativ net superior celui pasteurizat, deoarece pasteurizarea denatureaza proteinele si inactiveaza enzimele.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
Multumim !.