998 poze   64125 vizite
Albume
1-a- contact   LA MULTI ANI 2014   Tatuarea iepurilora-CALIFORNIAN   CUIBURI CALIFORNIAN 2013   Mascul nr 1a-FLUTURE GERMAN   FG FEMELA Nr1   FG FEMELA Nr2   FG FEMELA Nr3   FG MASCUL Nr1a-MARELE BERBEC   MB FEMELA Nr3 negru cu mantie   MB FEMELA Nr4 albastru cu mantie   MB FEMELANr6 Havana cu mantie   MB MASCUL Nr1 gri   MB MASCUL Nr2 negruRO16-IS 4 2   MB MASCUL Nr3 alb RO18 IS112   MB MASCUL Nr4 Turingiana-NEOZEELANDEZ   CUIBURI NEO 2013   NEO fem nr1   NEO fem nr2   NEOZEELANDEZ MASCUL Nr1   PUI NEOZEELANDEZ 2012a-URIAS GERMAN   PUI UG gri 2012   UG alb fem nr1   UG alb mascul nr 1   UG gri fem nr 1   UG gri fem nr 2   UG gri fem nr 3   UG gri fem nr 4-vandut   UG gri fem nr 7   UG gri mascul nr 1 RO63 - 432   UG gri mascul nr2   UG gri mascul nr3B-PASARI   AUSTRALORP   BIBILICI   BRAHMA H DESCHIS   BROILER-2012   CURCANI BIG 6-2012   CURCANI BIG 6-2013   KABIR   MATASE JAPONEZA alba   MATASE JAPONEZA pui 2012   PLYMOUTH ROCKb-PREPELITE   Cura cu oua de prepelitaC-CAPRE SAANEN   13 lucruri interesante despre laptele de capra   Beneficiile pentru sanatate ale laptelui de capra   Boli prevenite cu ajutorul laptelui de capra   Cand putem consuma laptele crud   Ce consumam lapte de vaca sau de capra   Ce sunt probioticele si de ce avem nevoie de ele   Consumam lapte de capra crud sau pasteurizat   Fatari capre 2014   Fatari capre 2017   Iedite si iezi 2014 Saanen si Alpina   KEFIR-ciuperca tibetana   LAPTE DE CAPRA-sursa de sanatate   Laptele de capra ca un fel de miracol   Laptele de capra leac de viata lunga   Poze capre Noiembrie2015   Tap SaanenCARTI UTILED-CUSTILE MELEEXPO IASI 1-3 Mar 2013EXPO IASI 1-4 MAR 2012EXPO IASI 28Feb-02Mar 2014EXPO SF GHEORGHE 8-10 feb2013F-CIOBANESC CAUCAZIAN MASCUL   Ciobanesc Belgian MalinoisG-RETETE CULINAREGUNOIUL DE CUSCAH-EXECUTAM DIFERITE CUSTIVANZARI SCHIMBURI   3-MASCUL UG alb de vanzare   De vanzare mascul marele berbec havana 7 luni   De vanzare mascul Neozeelandez 5 luni   Femela UG alb de vanzare   Vand pui Californian   Vand pui ciobanesc belgian malinois   Vand pui marele berbec   Vand pui Neozeelandez   Vand pui Urias German alb   Vand pui Urias German griz-BOLILE IEPURILOR   Intarcarea puilor de iepure

membru din 26 May 2011

a-CALIFORNIAN

Rasa CalifornianNumele rasei provine de la denumirea statului California, unde a fost creată. La baza producerii acestei rase a stat ideia obţinerii unui iepure de mare valoare comercială, rustic, precoce şi cu producţie mare de carne.

În vederea realizării acestui obiectiv, încă din anul 1923 au început încrucişările experimentale între două rase mici: Himalaia şi Chinchilla mic.

În urma acestei încrucişări a rezultat un număr de produşi. Dintre toţi a fost ales un iepuroi ce întruchipa cel mai bine o parte din caracterele scontate ale viitoarei rase şi care a fost împerecheat cu femelele din rasa Neozeelandeză alb, cu scopul de a imprima produşilor dimensiuni corporale mai mari şi a spori gradul de precocitate.

Printr-o selecţie riguroasă a produşilor rezultaţi din această încrucişare s-a reuşit să se obţină un nucleu de iepuri asemănători ca aspect cu rasa Himalaia, însă de dimensiuni mai mari, cu o mare producţie de carne, precoci şi rustici. Pe parcursul a cinci ani, caracterele respective au fost consolidate şi se transmiteau ereditar şi în mod constant descendenţilor.

În anul 1928, rasa a fost recunoscută oficial. În acelaşi an au fost prezentate câteva exemplare la expoziţia din South Gate (California). După 11 ani, în 1939, rasa a fost standardizată. Astăzi este una dintre cele mai populare rase, de mare valoare zootehnică şi comercială. Datorită multiplelor ei calităţi, rasa s-a răspândit în multe ţări din lume, inclusiv la noi, şi câştigă din ce în ce mai mult teren, fiind una dintre rasele de iepuri de casă cele mai frecvent utilizate în producerea de hibrizi pentru carne.

Dinamica greutăţilor corporale:

Vârsta (în luni): 1 2 3 4 5 6 7
---------------------------------------------------------------------------------
Greutatea (în kg): 0,5 1,0 1,7 2,3 2,8 3,4 4,0

Aspect, armonie, defecte

Greutatea medie normală a rasei Californiene se consideră a fi de 4,0 kg, cea minimă de 3,5 kg, iar cea maximă de 5,0 kg.

• Fenotipul rasei şi armonia de ansamblu

Capul este de mărime potrivită. Urechile le poartă în sus, în formă de V şi au o lungime de 11-11,5 cm. Gâtul este scurt şi bine ataşat de cap şi trunchi.
Trunchiul este relativ lung, proporţionat, uniform de larg (pe toată lungimea lui), bine îmbrăcat în muşchi (mai ales la nivelul trenului posterior). Membrele sunt aproximativ scurte, puternice şi cu aplomb general corect.

• Calitatea blănii

Corpul este acoperit cu păr foarte des şi uniform distribuit pe suprafaţa sa. Lungimea părului este de circa 3 cm.

• Culoarea de acoperire şi desen

Culoarea de acoperire este albă pură, fără ton gălbui sau gri, cu excepţia extremităţilor care sunt negre.

Desenul negru trebuie să cuprindă botul (masca trebuie să aibă forma ovală, să fie fără colţuri, să cuprindă porţiunea delimitată între vârful botului, oasele nazale până la nivelul ochilor, iar lateral se poate întinde pe maxilar şi chiar mandibulă), urechile, coada şi membrele anterioare (de la genunchi în jos).

Ochii sunt de culoare roşietică, iar pupila de un roşu-intens. Ghearele au culoarea cornului închis. Culoarea de bază este albă pură.

• Defecte uşoare

Greutatea corporală sub limita normală prevăzută de standard. Uşoare abateri de la fenotipul rasei şi lungimii urechilor. Densitatea mică a părului, diferenţe în plus sau în minus privind lungimea părului faţă de prevederile standardului.

Mască deformată sau chenăruită. Culoarea desenului depăşeşte articulaţia jaretului sau genunchiului. Existenţa unor fire sau pete colorate la nivelul culorii de acoperire. Diferenţe privind culoarea ochilor sau ghearelor faţă de prevederile standardului.

• Defecte grave

Greutatea corporală se situează sub limita minimă sau peste cea maximă admise de standard. Corp disproporţionat, îngust, deşirat, musculatură slab dezvoltată. Urechi mai lungi de 13,5 cm. Existenţa unei prea mici densităţi a părului sau a unei prea mari diferenţe a lungimii lui faţă de prevederile standardului.

Ochi sau gheare de alte culori decât cele prevăzute de standard. Mască ce depăşeşte nivelul ochilor, colţuroasă, chenăruită. Înspicări sau pete albe în interiorul desenului negru sau pete negre pe suprafaţa culorii de acoperire.



Albumul selectat contine subalbume care pot fi accesate din lista de albume din partea stanga.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.